Vælg en side

Velkommen til
Sport Event Syd

Skolestafetten Sønderjylland
– For alle 4., 5. og 6. klasser i de sønderjyske kommuner.

Selve Skolestafetten
I forbindelse med DHL Stafetten Sønderjylland afholdes der på samme dag Skolestafetten. De sidste år har Skolestafetten udviklet sig til at have mere end 600 børn med fra 5 forskellige skoler i Aabenraa kommunen. Næste år har vi en forventning om endnu en gang at udvikle dagen med flere børn og flere skoler, også fra andre sønderjyske kommuner – til en brag af en dag!

Skolestafetten er, i samarbejde med DHL Stafetten Sønderjylland, en stafet for børn, med børn og til børn. På den måde sikres det, at børnene er i fokus. Dagen er samtidig en god anledning til at ryste børnene og klasserne sammen igen efter sommerferien og på tværs af årgange.  På den måde kan det sociale aspekt og fællesskabsfølelsen også styrkes. Vi, hos Sport Event Syd, synes det er vigtigt, også at kunne give børnene en stafet-oplevelsen med hjem, hvor det handler om holdet præstation, og ikke den enkelte.

Ruter, hold, startnumre mv.
De indbudte klasser er KUN fra mellemtrinet, dvs. alle 4., 5., og 6. klasse. Ét hold er 4 elever, som alle skal ud på den 2,5 km. børnevenlig rute i Hjelmskov. Børnene skal løbe efter DHL-bånd, som hænger hele ruten rundt og er tydeligt synligt. Børnene får samtidig mulighed for at nyde de kulisser på Aabenraa Stadion, som allerede er stillet op til aftenens arrangement. Sport Event Syd har erfaret fra de tidligere år, at dét at børnene bliver en del af dagen og en stafet, ligesom deres forældre, skaber stor værdi for eleverne.

Skiftezone og løberne
Når startskuddet lyder, starter løber nr. 1 afsted fra start og bevæger sig ud på den 2,5 km lange rute. Når løber nr. 1. kommer tilbage fra ruten, benyttes skiftezonen hvor løber nr. 2 befinder sig inde i midten og løber nr. 1. aflevere depechen til løber nr. 2, som derefter bevæger sig ud på ruten. Dette gentages med løber nr. 3 og 4. Herunder kan der ses, hvordan skiftezonen benyttes.

Hvis der skulle være nogle som ønskede at løbe flere runder eller er der problemer med at få holdene til at gå op? Så kan man vælge at lade en elev løbe én runde mere eller flere – bare husk at få det antal runder, dvs. også det antal startnumre, fastgjort med sikkerhedsnåle på den enkelte elevs trøje. På den måde sikres det at den korrekte placering bliver noteret. Startnumrene skal, hvis muligt, fastgøres med sikkerhedsnåle på maven.

Tidstagning
Der vil INGEN tidstagning være på dagen, da vi hos Sport Event Syd ønsker, at deltagelsen skal være dét, der betyder noget. Dog vil der blive udarbejdet et placeringsskema, så når løber 4. kommer i mål, bliver startnummeret noteret. Dette skema vil blive sendt til skolens kontaktperson efter dagen, og der vil derfor ikke være en såkaldt kåring, på dagen.

GRATIS
Skolestafetten er et gratis arrangement for de deltagende skoler. Tilmelding er dog nødvendig – find tilmeldingslink længere nede på siden.

Hvad får eleverne på dagen?

  • Startnumre inkl. sikkerhedsnåle
  • Ét stykke frugt pr. elev
  • Én juicebrik per. elev
  • En flot Skolestafet-medalje
  • Muligheden for at løbe med rigtige depecher

Program og tidsplan

10:00             Ankomst på Aabenraa Stadions tribune

10:30             Fælles opvarmning på plænen

11:00             Løbet sættes i gang

12:00             Madpakker, frugt og juice nydes på tribunen, imens de sidste børn kommer over målstregen

Ca. 12:30       Fælles afslutning ved tribunen

12:45             Tak for i dag

Sted: Vestvejen 25, 6200 Aabenraa.

Tilmelding til Skolestafetten
For at tilmelde din skole til dagen, skal linket herunder følges og udfyld herefter skemaet.

TILMELD DIN SKOLE TIL SKOLESTAFETTEN 2020 HER

Efter tilmelding kontakt venligst Mie Christiansen på mie@sporteventsyd.dk og aftal nærmere, for hvornår startnumrene vil kunne leveres på skolen eller ved uddybende spørgsmål.

Sport Event Syd – Mere sport til Sønderjylland