Vælg en side

Velkommen til
Sport Event Syd

Skolestafetten Sønderjylland – For alle 4., 5. og 6. klasser i de sønderjyske kommuner.

Selve Skolestafetten
I forbindelse med DHL Stafetten Sønderjylland afholdes der på samme dag Skolestafetten. De sidste år har Skolestafetten udviklet sig til at have mere end 600 børn med fra forskellige skoler. Næste år har vi en forventning om endnu en gang at udvikle dagen med flere børn og flere skoler – til en brag af en dag!

Skolestafetten er, i samarbejde med DHL Stafetten Sønderjylland, en stafet for børn, med børn og til børn. På den måde sikres det, at børnene er i fokus. Dagen er samtidig en god anledning til at ryste børnene og klasserne sammen igen efter sommerferien og på tværs af årgange.  På den måde kan det sociale aspekt og fællesskabsfølelsen også styrkes. Vi, hos Sport & Event Syd, synes det er vigtigt, også at kunne give børnene en stafet-oplevelse med hjem, hvor det handler om holdets præstation, og ikke den enkeltes.

Ruter, hold, startnumre mv.
De indbudte klasser er KUN fra mellemtrinet, dvs. alle 4., 5., og 6. klasse. Ét hold er 4 elever, som alle skal ud på den 2,5 km. børnevenlig rute i Hjelmskov. Børnene skal løbe efter DHL-bånd, som hænger hele ruten rundt og er tydeligt synligt. Børnene får samtidig mulighed for at nyde de kulisser på Aabenraa Stadion, som allerede er stillet op til aftenens arrangement. Sport & Event Syd har erfaret fra de tidligere år, at dét at børnene bliver en del af dagen og en stafet, ligesom deres forældre, skaber meget stor værdi.

Skiftezone og løberne
Når startskuddet lyder, løber nr. 1 afsted fra start og bevæger sig ud på den 2,5 km lange rute. Når løber nr. 1. kommer tilbage fra ruten, benyttes skiftezonen hvor løber nr. 2 befinder sig inde i midten og løber nr. 1. aflevere depechen til løber nr. 2, som derefter bevæger sig ud på ruten. Dette gentages med løber nr. 3 og nr. 4. Herunder kan der ses, hvordan skiftezonen benyttes. Tallet på maven, er løbernes nummer.

Hvis der skulle være nogle som ønskede at løbe flere runder eller er der problemer med at få holdene til at gå op? Så kan man vælge at lade en elev løbe én runde mere eller flere – bare husk at få det antal runder, dvs. det antal startnumre, fastgjort med sikkerhedsnåle på den enkelte elevs trøje. På den måde sikres det, at den korrekte placering bliver noteret. Startnumrene skal, hvis muligt, fastgøres med sikkerhedsnåle på maven.

Tidstagning
Der vil INGEN tidstagning være på dagen, da vi hos Sport Event Syd ønsker, at deltagelsen skal være dét, der betyder noget og er fokus på. Dog vil der blive udarbejdet et placeringsskema, så når løber 4. kommer i mål, bliver startnummeret noteret. Dette skema vil blive sendt til skolens kontaktperson efter dagen, og der vil derfor ikke være en “kåring” på dagen.

GRATIS
Skolestafetten er et gratis arrangement for de deltagende skoler. Tilmelding er dog nødvendig – find tilmeldingslink længere nede på siden.

Hvad får eleverne på dagen?

  • Startnumre inkl. sikkerhedsnåle
  • Ét stykke frugt pr. elev
  • Én juicebrik per. elev
  • En flot Skolestafet-medalje
  • Muligheden for at løbe med rigtige depecher
  • Socialt arrangement sammen med klassen/holdet

Program og tidsplan

10:00             Ankomst på Aabenraa Stadions tribune

10:30             Fælles opvarmning på plænen

11:00             Løbet sættes i gang

12:00             Madpakker, frugt og juice nydes på tribunen, imens de sidste børn kommer over målstregen

Ca. 12:30       Fælles afslutning ved tribunen

12:45             Tak for i dag

Sted: Vestvejen 25, 6200 Aabenraa.

Tilmelding til Skolestafetten
For at tilmelde din skole til dagen, skal I sende en mail til Pernille@sporteventsyd.dk med følgende oplysninger:

Hvilken skole kommer I fra  og hvor mange hold (4 personer pr. hold) I samlet ønsker at tilmelde.

Vi ses til Skolestafetten.

Sport Event Syd – Mere sport til Sønderjylland